Cookies (ciasteczka) wspomagają nas w procesie realizacji naszych usług. Korzystanie z naszych usług oznacza wyrażenie zgody na stosowanie przez nas ciasteczek.
Dalsze informacje dotyczące ciasteczek dostępne są pod podanym linkiem. Więcej informacji o ciasteczkach...

Rozwiązania w zakresie filtrów dla higienicznie czystego sprężonego powietrza

Sterilfilter Druckluft

Jedna obudowa na dwa filtry

  • Produkt dostosowany do kontaktu z artykułami spożywczymi
  • Podłączenie poprzez kołnierz, gwint lub spawane
  • Niewielkie spadki ciśnienia także w przypadku wysokich wartości przepływu
  • 12 różnych wielkości
  • Przyłącze wciskane, zapewniające bezpieczne osadzenie elementów filtra
  • Stal szlachetna wysokiej jakości, spełniająca wymagania higieniczne

Czyszczenie i sterylizacja za pomocą pary

Dampffilter Druckluft

Aby filtry sterylne pozostały sterylne, należy sterylizować je w regularnych odstępach czasu za pomocą pary nasyconej. Naszym rozwiązaniem są filtry pary CLEARPOINT. Elementy filtrów pary ze spiekanej stali nierdzewnej wykorzystują tę samą obudowę, co filtry sterylne.

Dzięki filtrom pary wydłużany jest okres eksploatacji filtrów sterylnych. Zanieczyszczenia, takie jak cząstki, zabrudzenia powstające w trakcie pracy zaworów i rdza, są niezawodnie zatrzymywane i wyodrębniane. Również oporne kultury bakterii, takie jak Bacillus thermophilus, obumierają w filtrze sterylnym w temp. 141°C.

Filtry pary w wersji 1µm przewidziane są dla pary wykorzystywanej w branży kulinarnej i dostosowane są do bezpośredniego kontaktu z artykułami spożywczymi, np. mleko UHT.

Zestawienie zalet filtrów pary CLEARPOINT®

  • Wysoka jakość pary wydłuża okres eksploatacji filtra sterylnego
  • Niezawodne zatrzymywanie zanieczyszczeń, takich jak rdza, cząstki i pył
  • Możliwość kontaktu z artykułami spożywczymi, zgodnie z FDA CFR, punkt 21 i EC/1935/2004
  • Wysokie wartości przepływu przy niewielkiej utracie ciśnienia
  • Możliwość regeneracji poprzez przepłukiwanie wsteczne i ultradźwięki
  • Możliwość stosowania w branży kulinarnej (1μm)